Forsknings system

Från Tribalwars Wiki SE
Version från den 2 april 2017 kl. 19.06 av SuperNova (diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering

Det finns tre olika system för forskning som kan användas på världar.

Enkelt forskningssystem är det vanligaste. Tre nivå systemet används också mycket. Tio nivå systemet är väldigt ovanligt och används endast på några få världar.

Enkelt forskningssystem

Till skillnad från de andra systemen, så låter Enkelt forskningssystem en enhet vara utforskad eller inte utforskad.

Det är endast möjligt att bygga enheter in en by om de har blivit utforskade i Smedjan. Men, stridsstyrkan påverkas inte av forskning eftersom det bara finns en möjlig nivå.

Det är inte möjligt att nedgradera en enhet.

Tre nivå system

Detta system kallas även för "15 nivå systemet", eftersom varje by endast kan ha 15 st aktiva forskningsnivåer.

Enheter brukar oftast på nivå 0, eller i andra ord, inte utforskad. Undantaget är Spjutmän och Svärdsmän - dessa är utforskade från början och kan inte nedgraderas.

Varje enhet kan max bli uppgraderad till nivå 3. På nivå 1 så har du möjligheten att rekrytera dem. På nivå 2, så kommer de få en ökad styrka på 25% i strider. På nivå 3, så får de 40% mer styrka.

Eftersom du bara kan ha max 15 st nivåer aktiva i en by, så gäller det att välja försiktigt vilka enheter du vill utforska/uppgradera. Det är möjligt att nedgradera forskningsnivåer till 0.

När trupper skickas som assistans till andra byar, är det alltid forskningsnivån i byn trupperna befinner sig i som är den gällande. Finns enheten inte utforskad alls i byn, räknas assisterande enheters forskning som nivå 1.

10 nivå system

10 nivå systemet liknar Tre nivå systemet, men du kan uppgradera varje enhet till nivå 10. Desto högre nivå, desto bättre slås enheten i strid. Det är ingen gräns på hur många aktiva nivåer du kan ha i en by.