Anfallsplanerare

Från Tribalwars Wiki SE
Hoppa till navigering

Anfallsplanerare

Spelare med hertig eller baron rättigheter i stammen kan använda Anfallsplaneraren för att planera attacker på en eller alla medlemmar i en stam. Det är möjligt att markera om attackerna ska vara fejk eller om de ska vara anfall med offbyar.

När en anfallsplan är skapad, kommer medlemmarna se målbyarna på kartan och man kan generera en lista med BB-koder för de olika anfallen.

1) Öppna menyn för Anfallsplaneraren genom att på skärmen för kartan sätta en bock i rutan ”Visa anfallsplaneraren”.

VARNING:

När du väl öppnat attackplaneraren är det inte möjligt att flytta den stora kartan genom att använda musen för att dra! På minikartan är det däremot möjligt att flytta runt även med attackplaneraren aktiverad.

Attack planner-01.png

2) För att hålla isär målen för de olika medlemmarna är det möjligt att välja en egen färg för varje medlem. Målbyarna kommer då markeras med den färg som valts för den stammedlem som ska attackera dessa.

Attack planner-02.png


3) Välj en färg och bekräfta ditt val genom att klicka på “Ändra markering och ladda om kartan”. Genom att ange en färgs RGB data har du möjlighet att välja bland fler färger.

Attack planner-03.png


4) Med markören väljer du spelaren i stammen som ska skicka, och därefter om det ska vara fejk eller attacker på målbyn.

Klicka sedan på byn som är målet för attacken, och den kommer omedelbart att markeras enligt vald färg. Det kommer också tydligt synas om målbyn ska bli Fejkad eller om det ska skickas riktiga Attacker.

Attack planner-04.png

5) För att markera ett större område som mål för en stammedlem kan man klicka och dra på kartan för att få upp en markering. Alla byar i detta område kommer då markeras enligt inställningarna för färg och vilket slags anfall (fejk eller riktigt) som ska planeras in.

Attack planner-05.png

6) Så snart musknappen släpps, markeras samtliga byar med färg och symboler för spelaren som ska skicka anfall.

Attack planner-06.png

7) För att nu generera en lista över samtliga mål för alla spelarna i stammen använder man länken för ” Exportera som BB-kod” BB-koden för målbyarna kommer tillsammans med information om vilket slags anfall som skall skickas på vardera by, listas i ett popup fönster.

Attack planner-07.png

8) För att få en enskild spelares koder i popup fönstret, klicka på den lilla krokpilen i menyn bakom spelarens namn.

Attack planner-08.png

9) För att radera samtliga mål för en spelare, klicka på X i menyn bakom spelarens namn.

Attack planner-09.png

10) När planeringen är klar, klicka på “Spara ändringar” och sedan på länken för att stänga Anfallsplaneraren.

Attack planner-010.png

11) En medlem utan hertig eller baron rättigheter kan få en överblick över målbyarna på kartan. För att ta bort någon medlem från översikten använder man krokpilen. Det är inte möjligt att ändra målbyar på kartan om du inte har hertig eller baron status i stammen.

Attack planner-011.png

12) En medlem utan hertig eller baron rättigheter kan även få upp popupen för BB-koder genom att Exportera som BB-kod och välja vilka medlemmar som ska visas i listan.

Attack planner-012.png