Från Tribalwars Wiki SE
Hoppa till: navigering, sök

Tillbaka till Huvudsida.

Här hittar du grundläggande information om spelet, hur du konsturerar byggnader och rekryterar enheter.

Resurser

För att rekrytera enheter eller konsturera byggnader behöver du resurser. Du får resurser automatiskt från dina resursbyggnader (Sågverk, Lergrop och Järngruva). Du får även resurser när du inte är inloggad.

Mängden resurser du får beror främst på nivån på dina resursbyggnader. Det är viktigt att bygga upp ditt förråd för att vara säker på att inte förlora resurser som inte får plats. I högra hörnet ser du hur mycket resurser ditt förråd rymmer, och hur mycket resurser du har för tillfället.

Rusursprodd.png


Siffran ("Alla resurser"-ikonen) du ser till höger visar hur mycket av varje resurs som kan lagras. I detta exemplet kan 400 000 resurser av trä, lera och järn lagras. De siffror som visas till vänster, visar hur mycket du har av varje resurs.

Notera att siffran längst till höger är för hur mycket farmplatser du har fyllt av den totala mängden.

Första stegen

I början behöver du oftast en sak: Resurser. Sågverket kapar träd, till bland annat vapen och byggnader. Lergropen producerar lera som används till bland annat tegel. Järngruvan ger dig det viktiga järnet som behövs för att smida vapen. Ju mer du expanderar byggnaderna, desto mer kommer de producera. De första dagarna rekommenderas att man koncentrerar sig på att bygga upp resursproduktionen.


Även om du är koncentrerad på din resursproduktion så är det viktigt att inte glömma bort att försvara dina resurser. Du vill inte förlora alla resurser du jobbat så hårt för att få, och dessutom inte till en plundrare. Ett sätt att försvara sig från det är att bygga upp ditt gömställe. Ju högre nivå gömstället har, desto mer resurser kan du gömma undan där och desto säkrare är de vid anfall. Att bygga upp ditt gömställe är särskilt viktigt om du har massor av större spelare runt omkring dig. Det är också rekommenderat att du bygger en mur. Varje högre nivå av muren betyder att den som anfaller förlorar mer och mer av sina trupper, till slut blir det lönlöst att fortsätta skicka anfall.


Efter att du säkrat en bra produktion av resurser så kan du börja bygga trupper och bedriva handel. I baracken (Högkvarter nivå 3 behövs) kan du börja att rekrytera spjutmän. Dessa är oftast inte bra för anfall, men väldigt bra för tidiga anfall mot mindre spelare då du vill plundra resurser. Det klokaste du kan göra är att följa de uppdrag du får i starten, som dessutom belönar dig med ytterligare resurser när du genomfört dem.

Om du föredrar handel, så bör du bygga en marknad. (Högkvarter nivå 3 och Förråd nivå 2). Då kan du se vad dina grannar erbjuder och utföra handel med dem. Du kan även skapa dina egna erbjudande. En nyare funktion är Premiumbörsen, som innebär att man även kan byta resurser mot Premiumpoäng, eller köpa dem. Du borde också titta dig omkring i ditt område för att hitta en bra stam. Det är alltid lättare att anfalla och försvara i en grupp. Dessutom är det väldigt trevligt att samarbeta, och ett bra sätt att möta nya människor...


Sen start

Om du skulle gå med i en värld som pågått ett tag nu, så rekommenderar vi att du ändrar din strategi en aning. Det är givetvis fortfarande viktigt att du får en bra utveckling över dina resurser så att du kan bygga upp dig fort. Men du måste snabbt börja försvara din by. För det, är det bäst att du bygger upp din mur, ditt gömställe och ett par enheter. Att skriva till den som anfaller dig kan också hjälpa till ibland. Det är alltid rekommenderat att du använder de trupper du har rekryterat för att plundra andra byar runt omkring dig. Att plundra resurser hjälper dig att växa.


Detta är den största skillnaden mot en vanlig start:

Koncentrera dig inte för mycket på att skapa din första adelsman. Det kan låta logiskt att kunna erövra en andra by så fort som möjligt, men det kommer inte hjälpa dig om du inte kan försvara dina byar. Om du enbart koncentrerar dig på en adelsman så blir du ett enkelt mål. De större spelarna skulle även gilla läget då de har en chans att ta en by som är på god väg att vara färdigutvecklad för att skapa adelsmän. Vid tidpunkten då anfallen börjar rinna in, är det ofta för sent.


Den enda strategin mot detta är en defensiv strategi. Det betyder att du skall rekrytera massor av svärdsmän och spjutmän. Om du har tillräckligt med enheter så kommer de ofta se dig som ett väldigt dyrt mål och kommer att försöka hitta något lättare att ta. Moralen hjälper dig även om du skulle bli anfallen av större spelare. En väldigt stor spelare kan förlora upp mot 70% av sin anfallsstyrka tack vare moralen.

Denna säkerhetsåtgärd kostar mycket tid, men kommer löna sig i slutet. Du kan ju alltid använda dessa trupper även senare då du skall försvara dig. Så fort du har runt 1200 svärd och spjutmän kan du börja koncentrera dig på en adelsman. Du kan säkert se hur värdefull denna taktiken var, genom att titta på dina grannars byar.

Byöversikt

Byöversikten ger dig mycket information om din by på en sida. Du kan se storleken på dina byggnader, den nuvarande resursproduktionen, dina trupper och trupprörelser.

Du kan välja mellan klassisk översikt och grafisk översikt. Den klassiska översikten ger dig lite försprång om du sitter på låmgsammare internet. Om du har premium så får du även en hel del ny information tillagd. Så som översikter och ökad produktion i dina byar, du kan även se tiden då ditt förråd kommer vara fullt.

Här är även en översikt över hur de olika byggnaderna ser ut.

By.png

Byggnaderna ändrar utseende, beroende på vilken nivå de har. Här kan du se när byggnaden ändrar bild:

Byggnad Nivå för andra grafiken Nivå för tredje grafiken
Högkvarter
5
15
Barrack
5
20
Stall
5
10
Verkstad
5
10
Akademi
X
X
Smedja
5
15
Samlingsplats
X
X
Staty
X
X
Marknad
5
20
Sågverk
10
20
Lergrop
10
20
Järngruva
10
20
Farm
10
20
Förråd
10
20
Gömställe
X
X
Mur
10
15

Ändra bynamn

Du kan byta namn på din by genom att gå till högkvarteret. Nere till vänster under byggnaderna ser du ditt nuvarande bynamn.

Bytbynamn.png

Konstruera byggnader

Om du vill konstruera en byggnad måste du klicka på Högkvarterat och sedan "Bygg ut till nivå X". Du behöver en viss mängd trä, lera och järn. Mängden beror på byggnaden och dess nivå. Ju större byggnad, desto mer resurser krävs.

Somliga byggnader har även andra krav så som byggnadsnivåer. Som exempel, du kan bara bygga en marknad efter att du byggt gömstället till en viss nivå. I högkvarteret ser du kraven och kostnaderna. Du hittar mer information om det i Byggnader.

Rekrytera enheter

Du kan rekrytera dina första enheter i baracken. För att bygga en barack så behöver du uppgradera Högkvarteret till nivå 3. Först kommer du bara kunna bygga spjutmän, för att kunna ha andra enheter behöver du även en smedja eller andra byggnader (som stallet och verkstaden). I Enhetsöversikt du hittar en kort beskrivning om kraven för vissa enheter och vad dess inställningar är.

Recruit01.png


Recruiting two.png