Kartan

Hoppa till navigering

Tillbaka till Huvudsida.

Kartan är centerpunkten för din koordination inom spelet. De finns två olika kartor, döpta till karta A och B enligt bilden nedan.

Karta A visar alla spelares byar direkt. Genom att klicka på en by kan du få information om byn och även utföra aktioner mot den. Exempelvis kan du skicka resurser eller trupper till byn.

Karta B visar alla byar längre ifrån. Genom att klicka någonstans på kartan flyttas karta A automatiskt dit.

Hela världen kan maximalt bestå av 100 kontinenter. En standardvärld på de svenska servrarna brukar dock täcka ungefär 4 stycken. Kartan börjar växa från mitten och tar sig sakta utåt i takt med att nya spelare ansluter världen. Det går att se din världs karta genom att trycka på Visa världskarta, en knapp under karta B.

Koordinaterna fungerar i följande ordning

Kartan med Premiumkonto

Ett exempel på hur kartan ser ut i premiumläge

Spelare med ett aktivt premiumkonto får ett flertal fördelar när de navigerar på kartsidan.

Exempelvis går det att ändra storlek på kartorna, sätta färger på spelare och stammar. Genom att gruppera sina byar med hjälp av premiumkontot går det även att sätta färger och symboler på sina egna byar.

Tryck här för fler fördelar med Premiumkontot

Kartan utan Premiumkonto

Ett exempel på hur kartan ser ut utan premiumkonto

Utan premium försvinner ett flertal funktioner vilket gör spelet betydligt svårare när de första faserna av världen passerat.