Event

Från Tribalwars Wiki SE
Hoppa till navigering

Erövra vapensköldarna!

Turneringarna börjar!

Säsongen för turneringar är här, och du kan nu skicka din mästare att utmana andra spelare och erövra deras vapensköldar!

Event start: 11:e mars 2015

Event slut: 31:e mars 2015

Eventet kommer vara aktivt på alla standard och casual världar.

Befall dina mästare

När eventet startar, kommer mästare att hjälpa dig utmana andra spelare. De kommer även ha med sig en vapensköld, en symbol för din styrka i turneringen. Du kan då bestämma om du vill skicka din mästare att utmana andra spelare för att erövra deras vapensköldar, eller låta dem stanna hemma för att försvara de vapensköldar du redan har.

CtCwelcome2.PNG

Eventet kan ses på den speciella eventskärmen som innehåller all information om dina mästare, vapensköldarna och belöningarna. Du kommer åt den när som helst från byöversikten:

CtCreminder.PNG

Erövra vapensköldarna

Det huvudsakliga målet med turneringen är att samla vapensköldar från de andra spelarna. För att göra detta, skicka iväg din mästare för att vinna hedervärda utmaningar och få en vapensköld med sig tillbaka. Om de inte lyckas kommer du inte förlora allt, eftersom de kommer tillbaka och du då får framstegspoäng mot att få ytterligare en mästare för att hjälpa dig att bli mer framgångsrik i framtiden. Du kan också påskynda processen om du behöver fler mästare.

CtCchampion.PNG

Utmaningens varaktighet beräknas på avståndet mellan ditt maktcentrum och den utmanade spelarens närmaste by, vilket betyder att det kan vara olika mellan samma spelare.

Vissa vapensköldar är mer sällsynta än andra, och du kan hitta den mest värdefulla vapensköld spelare i din närhet har så planera utifrån detta. Du har även möjligheten att låsa en vapensköld till slutet av en runda om du vill göra det svårare för andra mästare att erövra den.

CtCcrests.PNG

Slutet av en runda

Turneringen har flera rundor. Vid slutet av varje runda, kommer du att bli belönad för de olika vapensköldar du lyckats samla. Priset kommer att vara högre om du lyckades få vapensköldar av olika typer!

Varje omgång kommer att pågå 54 timmar. I slutet av en runda, växlas dina vapensköldar ut mot vinster, och en ny omgång startar med en vapensköld och 3 mästare.

CtCrewards2.PNG

Observera: Upptäckarens vinst (Finders, keepers) kommer på No Haul världar ge dig ytterligare en vapensköld för nästa omgång istället för ökad bärkapacitet.

Förbered dina mästare för ära och försök erövra så många olika vapensköldar som möjligt!

Länk till diskussionstråd!


Handelsman Event

Merchant event logo 200x200 2.png

Kära spelare,

Resande handelsmän planerar att slå upp läger nära ditt land, i förhoppningen att byta sina Merchant gems.png ädelstenar mot trä, lera och järn. De erbjuder också en mängd olika tjänster till de lokala krigsherrarna, som priser för att delta i deras lyckohjul.

Merchant location.PNG

Start av eventet

Event start: 11:e november 2014

Sista handelsmannen dyker upp: 30:e november 2014

Event avslutas: 2:e december 2014 Efter detta kommer det inte längre vara möjligt att använda lyckohjulet med ädelstenar, eller aktivera priser och alla existerande priser kommer försvinna.

Eventet kommer vara aktiverat på alla standard och casual världar.

När eventet startar kommer du få en notifikation. Du kommer även få ett uppdrag, som förklarar förutsättningarna och hur man interagerar med handelsmännen. Merchant quest.PNG

Byteshandel med handelsmännen

Handelsmännens läger kommer dyka upp på kartan när eventet startar. De kommer med fredliga avsikter och vill byta sina värdefulla ädelstenar med dig! Du kan klicka på ett av handelsmännens närliggande läger på kartan, och sedan gå till "Byinformation". Merchant post.PNG Du kan då välja att skicka resurser till handelsmännen, direkt på den skärmen. När bytet är genomfört får du ädelstenar! Varje köpmansläger har en gräns för resurser. När denna uppnås lämnar dom grannskapet och återvänder hem. Ett nytt läger kommer då dyka upp på en annan plats. Merchant resources.PNG Attackera handelsmännen

Om fredlig byteshandel inte passar dig, kan du istället attackera handelsmännen. Du får då välja alternativet "skicka trupper" på skärmen för handelmännens läger. Varning! Handelsmännen har tänkt på detta, och har tagit med sig trupper för att försvara sitt läger. Det blir ingen enkel match och det är förmodligen en god idé att koordinera attackerna med vänner och stammedlemmar.

Om du vinner slaget, kommer du kunna plundra de resurser andra har sänt till köpmännen. Du kommer inte kunna få ädelstenar på det sättet eftersom köpmännen gömmer undan dem vid attacker, och bara låter dig få dem genom byteshandel. När ett köpmansläger blivit plundrat, har du bara två timmar på dig att försöka få resurserna. Efter den tiden kommer köpmännen att lämna ditt grannskap, övertygade om att det inte är möjligt att göra bra affärer i detta området.

Använda lyckohjulet

Köpmännen har inte bara med sig ädelstenar. De har även ett lyckohjul i sitt läger, där du kan vinna intressanta priser.

De låter dig snurra på lyckohjulet i utbyte mot ädelstenar, och du vinner ett pris med lite olika utfall. Merchant tombola.PNG Priserna har olika effekter: vissa boostar din produktion, vissa boostar dina enheter. Du kan också vinna resursboosts (som bara kan aktiveras en gång per dag).

Det är också möjligt att då och då få gratis snurr på lyckohjulet!

Du kan bara ha ett pris aktiverat i taget.

På botten av eventskärmen finns två nedräkningar: den första visar deadline efter vilken inga nya läger för handelsmännen kommer dyka upp. Den andra markerar slutet av eventet - efter denna tid kommer det inte längre vara möjligt att använda lyckohjulet, eller aktivera priser och alla existerande priser kommer försvinna.

Så gör dig redo att byta ädelstenar och tjäna på de fina erbjudanden handelsmännen har med sig!

Du kan ge oss feedback i diskussionstråden!

Ditt Tribal Wars TeamRädda Kungligheterna

Kära spelare.

Kungligheterna behöver dig!

Över hela landet sprids rykten om att underliga monster har fångat prinsar och prinsessor från olika riken och håller dem fångna i gömda grottor. De kungliga familjemedlemmarna behöver hjältar för att rädda dem, och de kommer att visa sin tacksamhet!

RtRbanner.png

Eventet startar: 03.06.14

Eventet slutar: 01.07.14

Detta event kommer aktiveras på alla standard och casual världar.

Hitta och besegra monstren

Grottorna där monstren gömmer sig tillsammans med sin gisslan kommer att visas på kartan när evenemanget börjar. Du kan skicka spejare eller vanliga enheter för att ta reda på vilken typ av monster det är som gömmer sig i grottan.

RtRcave.PNG

Men en varning! Monstren kommer inte visa sig om du skickar en hel armé. De gömmer sig och du missar chansen att få en bra titt på dem. Att bara skicka en enhet kommer att ge bättre resultat, och även om denna enhet inte kan besegra just det monstret (de har speciella svagheter) bör du kunna få en beskrivning av den otäcka kidnapparen, tillräckligt bra för att ge dig en uppfattning om vilken hjälte som är lämpligare att skicka.

RtRmonster.jpg

När du väl skickat en lämplig hjälte och dräpt monstret, kan du ta med prinsen eller prinsessan tillbaka till din by!

Ta hand om kungligheterna

Dina byar har speciella rum avsedda att ta emot så betydelsefulla gäster i, och dina nyligen räddade prinsar och prinsessor kommer vänta här till du behöver deras tjänster.

RtRroom.PNG

Men nu är inte medlemmar av en kunglig familj så lätta att tillfredsställa. Även om de belönar dig för du räddat dem genom att hjälpa ditt imperium gratis under en tid, måste du se till att de har det bra om du vill de ska stanna längre, eller ge bättre bonusar. Olika kungliga personer kommer ge dig olika bonusar!

RtRroyalty.PNG

När du ber en prins eller prinsessa om hjälp kommer de att hjälpa dig i åtta timmar. Eftersom du inte känner till vilken förmåga personen du räddat har, kanske du vill muta en informatör för att få veta mer om dem först! Därefter kan du välja att be dem utöka sin tjänst, eller uppgradera sin bonus. När tiden gått ut, kan du också välja att ersätta dem med en någon annan kunglighet du just räddat.

När eventet tar slut, kommer alla kungligheter att lämna sina rum. Tjänster och bonusar försvinner, monstren bleknar bort och smälter in i naturen så alla grottor försvinner från kartan.

Länk till diskussionstråd


Med Vänliga Hälsningar
Ert Tribal Wars Team


10 år med Tribal Wars!

10yearsheader.png

10 år med Tribal Wars!

Kära spelare,

Vi är glada över att kunna presentera vår nyaste event - en hyllning till de tio år som gått med Tribal Wars! Länk till huvudtråd! Du kommer få utmaningar av varierande svårighetsgrad - vissa är enkla, medan andra kan vara för svåra för alla utom de allra bästa. Klara av utmaningarna inom den angivna tiden för att få belöningar som stärker ditt imperium, och utmärkelser för att skryta om dina bedrifter. Njut!

Event start: 18.06.13 kl 00:00

Event slut: 29.06.13 kl 23:59

Eventet kommer vara aktiverat på alla vanliga världar och casual världar.

Mål

Klara av uppdrag för att få belöningar och utmärkelser. Goal10years.png

Utmaningar och faser

Utmaningarna är grupperade i tre faser som visas på den grafiska byöversikten med bilder från Tribal War's historia. Varje fas innehåller fyra utmaningar av varierande svårighetsgrad. Enkla utmaningar ger dig små mängder poäng (5), medan att klara av de svårare kan ge dig upp till 20! Faserna varar fyra dagar, och utmaningarna måste klaras av under fasen de tillhör.

Challenges.png

Poäng och belöningar

Klara av utmaningarna för att tjäna poäng, som kvalificerar sig för belöningar. Fler avklarade utmaningar betyder fler intjänade poäng, vilket ökar mängden och kvaliteten på belöningarna du får. Belöningarna inkluderar, men är inte begränsade till: produktions boosts, resurser, flaggor och premium konton. Vänligen titta även på eventskärmen i spelet för en komplett översikt över möjliga belöningar!

Rewards10years.png

Utmärkelser

Du kan tjäna Utmärkelser i alla faser för att bevisa dina bedrifter genom att klara av utmaningarna i fasen. En enkel utmaning ger dig den lägsta nivån av utmärkelsen, och den svåraste utmaningen ger dig den högsta.

(Notering: utmärkelser kanske inte är aktiverade i alla världar.)

Awards10years.png

Länk till diskussionstråd!

Med Vänliga Hälsningar
Ert Tribal Wars Team

Vinter event 2013

WElogo.png

Vintervent!

Kära spelare

En kall vind drar över landet i Tribal Wars, och snön förvandlar den välkända utsikten till ett gnistrande vitt landskap. Men, detta är inte den enda förändringen! Handelsmän från ett avlägset land har blivit utsända av sin kung för att samla resurser för att kunna bygga upp sitt rike igen efter en katastrof. De kommer slå upp sina läger nära dina byar.

Handelsmännen har med sig stål, och vill byta denna nya, dyrbara resurs mot den lera, trä eller järn de så desperat behöver. Kommer du acceptera deras erbjudanden och byta fredligt med dem, eller kommer du vara aggressiv och försöka stjäla de resurser de redan bytt till sig från deras väl försvarade lägerplatser? Valet är ditt!

WEmap.png

Event start: 18:e december 2013

Sista lägret dyker upp: 8:e januari 2014

Event slut: 15:e januari 2014 efter detta är det inte längre vara möjligt att använda stål, eller aktivera priser. Existerande priser kommer försvinna.


Eventet kommer att aktiveras på alla vanliga världar och casual.

Handla med handelsmännen

Handelsstationerna kommer dyka upp på kartan när eventet startar. Besökarna kommer med fredliga avsikter och vill göra byteshandel! Du kan klicka på ett av handelsmännens läger nära din by på kartan och sedan välja "Byinformation".

WEmerchantscreen.png

Du får då valet att skicka resurser till handelsmännen, genom det vanliga marknadssystemet. När bytet är genomfört, kommer du få stål! Varje handelsstation har en begränsad mängd resurser. När denna uppnås kommer de lämna grannskapet och återvända hem till sitt kungarike. En ny handelsstation kommer då dyka upp på ett annat ställe.

WEreport.png

Attackera handelsmännen

Om fredlig byteshandel inte är din grej, kan du istället försöka attackera handelsmännen. Du får valet "Skicka trupper" på informationen om handelsstationen. Men du måste vara försiktig! Handelsmännen beskyddas av erfarna legosoldater och det är inte lätt att besegra dem. Om du vinner kampen, kommer du kunna plundra handelsstationen på de resurser andra spelare har skickat till dem. Du kommer inte att få stål på det sättet, eftersom handelsmännen gömmer det väl och bara låter dig få det genom byteshandel. När en handelsstation blivit plundrad har du bara två timmar på dig att försöka få resurserna. Efter det kommer handelsmännen lämna ditt grannskap, arga på grund av det oförskämda välkomnandet de fått!

Använda stålet

Stålet du får från handelsmännen är en värdefull resurs du kan använda för att få priser och uppgraderingar.

Ett sätt att få priser är att spela på Lyckohjulet:

WEtombola.png

Du snurrar hjulet för att få olika bonusar till din by eller dina trupper. Det är inte alla priser som kan vinnas på Lyckohjulet utan vissa måste du köpa direkt med stål: WEbuff.png

Du kan bara ha ett pris i taget aktiverat.

Längst ner på sidan med vintereventet finns två nedräkningar: den första visar sluttiden, när inga nya handelsstationer kommer dyka upp längre. Den andra visar hur lång tid det är kvar innan eventet tar slut - efter detta kan du inte längre använda stål, aktivera priser och alla existerande priser kommer att försvinna.

Länk till diskussionstråd

Med Vänliga Hälsningar
Ert Tribal Wars Team