Första stegen

Från Tribalwars Wiki SE
Version från den 4 oktober 2010 kl. 20.50 av Tonight I Play (diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering

<< Tillbaka till Grunder ------ Nästa sida >>

I början behöver du oftast en sak: Resurser. Sågverket kapar träd, lergropen samlar lera och järngruvan producerar järn. Ju mer du expanderar byggnaderna, ju mer kommer de att producera. De första dagarna rekommenderas det att koncentrera sig på resursproduktionen.


Medan du är koncentrerad på din resursproduktion så är det viktigt att inte glömma bort att försvara dina resurser. Du vill inte förlora alla de resurser du jobbat så hårt för att få, och dessutom inte till en plundrare. Ett sätt att försvara sig ifrån det är att bygga upp ditt gömställe. Ju större nivå gömstället har, ju mer resurser kan du gömma där och ju säkrare är det mot anfall. Att bygga upp ditt gömställe är särskilt viktigt om du har massor av större spelare runt omkring dig. Det är också rekommenderat att du bygger en mur. Varje nivå betyder att han/hon som anfaller förlorar mer och mer, till slut blir det lönlöst att fortsätta skicka anfall.


Efter att du säkrat en bra produktion av resurser så kan du börja bygga trupper och bedriva handel. I barackerna (Högkvarter nivå 3 behövs.) kan du börja att rekrytera spjutmän. Dessa är oftast inte bra för anfall, men väldigt bra för tidiga anfall mot mindre spelare då du vill plundra resurser.

Om du föredrar handel, så bör du bygga en marknad. (Högkvarter nivå 3 och Förråd nivå 2). Då kan du se vad dina grannar erbjuder och utföra handel med dem. Du kan även skapa dina egna erbjudande. Du borde också titta dig omkring i ditt område för att hitta en bra stam. Det är alltid lättare att anfalla och försvara i en grupp. Det är också ett bra sätt att möta nya människor...