Från Tribalwars Wiki SE
Hoppa till: navigering, sök

<< Tillbaka till Grunder ------ Nästa sida >>

Om du skulle gå med i en värld som pågått ett tag nu, så rekommenderar vi att du ändrar din strategi en aning. Det är givetvis fortfarande viktigt att du får en bra utveckling över dina resurser så att du kan bygga upp dig fort. Men du måste snabbt börja försvara din by. För det, är det bäst att du bygger upp din mur, ditt gömställe och ett par enheter. Att skriva till han som anfaller dig kan också hjälpa till ibland. Det är alltid rekommenderat att du använder de trupper du har rekryterat för att plundra andra byar runt omkring dig. Att plundra resurser hjälper dig att växa.


Nu kommer vi visa dig den största skillnaden till en vanlig start:

Koncentrera dig inte för mycket på att skapa din första adelsman. Det kan låta logiskt att kunna erövra en andra by så fort som möjligt, men det kommer inte hjälpa dig om du inte kan försvara dina byar. Om du enbart koncentrerar dig på en adelsman så blir du ett enkelt mål. De större spelarna skulle även gilla läget då de har en chans att ta en by som är på god väg att vara färdigutvecklad för att skapa adelsmän. Vid den tidpunkten då anfallen börjar rinna in, är det oftast försent.


Den enda strategin emot detta är en defensiv strategi. Det betyder att du skall skapa massor av svärdsmän och spjutmän. Om du har tillräckligt med enheter så kommer de oftast se dig som ett väldigt dyrt mål och kommer att försöka hitta något lättare att ta. Moralen hjälper dig även om du skulle bli anfallen av större spelare. En väldigt stor spelare kan förlora upp emot 70% av sin anfallsstyrka i och med moralen.

Denna säkerhetsåtgärd kostar mycket tid, men det kommer ta ut sig i slutet. Du kan ju alltid använda dessa trupper i senare fall då du skall försvara dig. Så fort du har runt 1200 svärd och spjutmän så kan du börja koncentrera dig på en adelsman. Du kan säkert se hur värdefull denna taktiken var, genom att titta på dina grannars byar.